Man

Az emberiség története dióhéjban. Steve Cutts a „hivatalos világvége” napján, 2012. december 21-én tette közkinccsé három és félperces rajzfilmjét. Egy év alatt 5 millióan nézték meg.

Meatrix

Jó néhány évvel ezelőtt hatalmas sikert arattak a Mátrix filmek világszerte. Mindenki ismerte a kék és a piros pirula jelentőségét. Ezt a népszerűséget próbálta meg kihasználni egy kis csoport, hogy felhívja az emberek figyelmét a hús és a tejtermékeink minőségére.

Tárgyaink története

Megdöbbentő történet az előre tervezett, szemétre gyártott holmikról a villanykörtéken és egy tintasugaras nyomtató életútján keresztül.

A közösség ereje

Amikor Közép-Európában már több országban folyamatban volt a “rendszerváltás”, Kuba egy másfajta problémával nézett szembe: a Szovjetunió nem tudta folytatni az "energiasegélyt" és “elzárták az olajcsapot”. Azóta a kubai népnek sikerült átmennie egy nagyon fontos “átalakuláson”, és olyan mezőgazdaságot létrehoznia, ami nem függ a fosszilis energiaforrásoktól. Az “olajcsúcs” dátumáról régóta vitatkoznak, de tavaly még a Nemzetközi Energiahivatal is bejelentette, hogy a világ egy komoly hiányhelyzetben találhatja magát már 2015 körül. Ez rohamosan növekvő árakhoz fog vezetni, és lehetséges korlátozásokhoz. Amikor a klímaváltozás miatt a fosszilis energiaforrások használatát amúgy is radikálisan csökkenteni kell, a kubai példa segít abban, hogy időben készüljünk fel a szükséges társadalmi átalakulásokra.

Édenkert

Az alkalmazkodó gyümölcsészet egy hagyományos Kárpát-medencei gazdálkodás és életmód rendszerszemléletű továbbgondolása. Ennek szellemiségét és alapvető elemeit mutatja be a film, táj és ember elválaszthatatlan egységét hangsúlyozva. A biztos katasztrófa felé rohanó fogyasztói társadalomnak van érvényes és működőképes alternatívája.

A jövő farmja

Ha az emberi társadalom továbbra is ilyen mértékben folytatja a Föld tartalékainak fölélését, akkor el fogja pusztítani az élővilágot, és önmagát is. Ez a kisfilm a gazdálkodásnak egy olyan lehetséges alternatíváját mutatja be, amely a természetben zajló ökológiai folyamatok minél teljesebb érvényesítését javasolja megoldásként az ember élőhelyén, és szükségletei megtermelése során.
A TELESŐ rendszer hungaricum: ez a teljes esővíz hasznosítás. A család egészségének a védelmében, a csapadékok vizéből mindenek előtt jobb mint ivóvizet, éltető vizet készítünk. A VÍZÖNELLÁTÓ szerves része
A KEGYEDI rendszer hungaricum: a háztartási szennyvizek egyedi kezelése. Itt csak a szürke vizet, szappanos vizet tisztítjuk. Ez nem növényi szennyvíztisztítás. A VÍZÖNELLÁTÓ szerves része.
Best World Bookamker williamhill.com reviewbbetting.co.uk
November   2019
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30